Labdarúgók

Labdarúgók

Menu

Részecskeszűrő tisztítás

Dpf tisztítás

Ha visszatérünk a szűrő tudományos definíciójához, megtudjuk, hogy ez egy olyan eszköz, amely a szennyeződések szűréssel történő visszatartására szolgál. Ez alól az autó sem kivétel. Azonban nem minden szűrőnek ugyanaz a szerepe az autóinkban. Felsoroltunk nagyon fontos szűrőt, három minden autónkban használnak. Minden egészen más paraméterek szerint működik, és egy közös vonásuk van: rendszeres karbantartást igényel. Látni fogjuk tehát mindegyik szerepét, de azt is, hogy mikor kell cserélni.

Kezdjük a légszűrővel. Olyan ez, mint az autónk tüdeje. A szívónyílásban található, és szűri a motorba belépő levegőt. Mint mindannyian tudjuk, a belső égésű motor működéséhez levegő és benzin 14:1 arányú keverékére van szüksége. De ezt a levegőt meg kell tisztítani a portól, rovaroktól és általában minden olyan idegen anyagtól, amely nem tartozik a motorba. A részecskeszűrő alapvető fontos szerepet játszik. Emiatt minden szervizben ki kell cserélni a lehető legjobb szűrés érdekében. Sokféle légszűrő létezik, mivel nem minden autónak van hasonló szívónyílása (és ezért az airbox). Szeretné tudni, hogyan kell cserélni a légszűrőt? ez egy nagyon egyszerű művelet. Távolítsa el a légdoboz fedelét, hogy hozzáférjen a szűrőhöz. A szűrő ezután közvetlenül eltávolítható cseréhez.

Az autónkban a levegőt rendszeresen meg kell újítani, különben hamar kifulladnánk... Vagy nyitott ablakkal kellene közlekedni nyáron-télen. Szerencsére van szellőztetés és/vagy légkondi. Azonban mindkét készülék ugyanazt a csatornát használja a levegő újrahasznosítására: az autónk szellőzőnyílásait. Ezek kívülről szívják be a levegőt, általában a szélvédő alatti levegőbemeneteken keresztül. A levegő ezután áthalad a kabinszűrőn, hogy a lehető legtöbb szennyezőanyagot eltávolítsa. A légszűrő a szagok visszatartásában is segít. Idővel ez a szűrő megtelik szennyező anyagokkal, és ki kell cserélni. Ha tudni szeretné, hol található az utastérszűrő, akkor tudnia kell, hogy ez általában egy kis nyílás a motorháztető alatt, a szélvédő közelében. A részecskeszűrőt egyszerűen tisztítani kell időnként. Ezért nagyon könnyen cserélhető, ami minden évben ajánlott.